0595-426138
06-51518797
info@stukadoorsbedrijfdeterp.nl
Stukadoorswerk Stukadoorswerk
Restauratie Restauratie
Renovatie Renovatie
Aardbevingsschade Aardbevingsschade

Restauratie

Is het stucwerk in of om het huis toe aan restauratie? Dit vereist de nodige vakmanschap en kennis. Stukadoors- en afwerkingsbedrijf De Terp B.V. heeft kennis van materialen, technieken en historische bouwstijlen.

Veel Nederlandse interieurs zijn voorzien van prachtig geornamenteerd stucwerk uit de 17e eeuw. Het is belangrijk dat dit stucwerk bij restauratie behouden blijft of anders gereproduceerd wordt. Hier zijn wij in gespecialiseerd. Stukadoors- en afwerkingsbedrijf De Terp B.V. heeft ervaring met stijlen als de Lodewijkstijlen, Rococo, Classicisme, Art Deco, Jugendstil en de Neostijlen.

Werkwijze bij restauratie

Voorafgaand aan de werkelijke restauratie bepalen we de opbouw van schade. We kijken naar de gebruikte materialen, de stijlelementen (met welke stijlperiode hebben we te maken) en de technieken die zijn toegepast. Vaak moet in dit proces het werk eerst worden ontdaan van verflagen.

Als duidelijk is wat er moet gebeuren gaan onze specialisten aan de slag. Het liefst met dezelfde materialen als waar het werk origineel mee is gemaakt. Indien het werk erg is beschadigd kan het na het schoonmaken en repareren worden afgemald met siliconen en opnieuw afgegoten worden.

Offerte aanvragen
  • Voorkeur voor contact
  • Betreft
Savantis
VCA
NOA